Motorlu Hasta Yatağı Çeşitleri

Hasta Karyolası

Motorlu Hasta Yatağı Çeşitleri

Hasta yatakları, yatağa bağlı hastaların konforunu arttırmak ve tedavilerini kolaylaştırmak için kullanılır. Hastane, diyaliz merkezi gibi tedavi yerlerinde kullanılan bu yataklar, bazı durumlarda ev istirahatinde de gerekebilir.

Hasta yatakları, fonksiyonlarına göre farklı çeşitlere sahip. Ev istirahati durumunda hasta yatağı satın alınırken, hasta yatağı çeşitleri arasından en uygun fonksiyona sahip olan seçilmelidir.

Hasta yatakları, temelde manuel ve elektrikli olmak üzere iki kategoriye ayrılır. Hastanelerde ve diğer tıp merkezlerinde genellikle elektrikli modeller tercih edilir. Hastanelerde ise genellikle 3 ya da 4 motorlu elektrikli modeller tercih edilmektedir. Manuel modeller ise, fiyat bakımından uygun oldukları için genellikle ev istirahati durumunda tercih edilir.

Elektrikli Hasta Yatakları

Bu modellerde gövde ve başlıkları hareket ettiren düzenek, elektrikli motorlara bağlıdır. Motor sistemi, hastanın erişebileceği bir yerde olan düğme veya kumandayla çalışır.

Elektrikli hasta yatakları tek motorlu, iki motorlu, dual motorlu, kolon motorlu, üç motorlu ve dört motorlu olmak üzere altı çeşide sahiptir. Bu modeller fiziksel aktivitesi sınırlı ve felçli hastalar için daha uygundur. Hastanelerde genellikle dört motorlu ve dual motorlu modeller kullanılırken, ev kullanımı için daha uygun fiyata sahip olan iki motorlu ve tek motorlu modeller tercih edilir.

Manuel Hasta Yatakları

Fonksiyonları el ile çalışan hasta yatakları bu şekilde adlandırılır. Bu modellerde hareket düzeneği motorlara değil, el ile hareket ettirilen mekanik bir sisteme bağlıdır. Tek ayarlı ve çift ayarlı olmak üzere iki farklı çeşidi vardır. Manuel hasta karyolası üzerinde krank manivela, amortisör gibi mekanik öğeler bulunur.

Manuel hasta yatakları, elektrikli olanlara göre daha uygun fiyatlara sahip oldukları için ev kullanımında tercih edilirler. Ayrıca bazı durumlarda fizik tedavi için manuel yatakların tercih edilmesi istenebilir.

Tek ayarlı modellerde yalnızca sırt bölümü hareket ettirilir. Felç gibi ağır bir hastalık durumu olmadığında, bu modeller tercih edilir.

Çift ayarlı modellerde, ayak bölümü de tek veya iki parça olarak hareket ettirilebilmektedir. Bazı modellerde ayak bölümü yalnızca kaldırılırken, bazılarında diz kısmından ikiye kırılır.

Kaynak: http://www.haskarmedikal.com

Emek Sağlık Hasta Karyolası tarafından yayımlandı

Emek Sağlık; evde iyileşme süreci geçiren hastanın bakımında yardımcı olmak üzere, uygun fiyatlı ev tipi hastane yatakları satışı ve kiralaması yapar. Hayatının büyük bir kısmını yatakta geçirmek zorunda kalan hastalar için, kullandıkları yatağın rahatlığı, yatak üzerindeki hareket kolaylığı, yataktan kolaylıkla kalkmak ve tekrar yatmak önemlidir. İhtiyaçlarınızı karşılayacak standartlarda bir karyola seçmek için hasta yatakları üreticisi Emek Sağlık firması ile irtibata geçebilirsiniz. Yetkili personelimiz hastanızın durumuna uygun bir hasta karyolası ve yatağı seçiminde size yardımcı olacak ve konu ile ilgili ürün kataloğu gibi bilgilendirici dokümanları size göndereceklerdir. Bu hizmetler ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Evde bakımı gereken hasta için bir elektrikli hastane yatağına ihtiyaç duyulduğunda, ayarlanabilir ve yüksek düzeyde güvenlikli, hastanın ihtiyaçlarını tam karşılık veren bakıcı dostu Emek Hasta Yatağı satın alabilirsiniz. Biz hastanın konfor ve rahatlığı için ev için manuel tip yatak, yarı elektrikli hastane yatağı ve tamamen elektrikli mekanik hasta yatakları çeşitlerini stoklarımızda bulunduruyoruz. Tüm yataklarımız, hastanın rahat uyuyarak dinlenmesi için, baş ve bacak pozisyonunu ayarlayabileceği standart hastane yataklarında bulunan tüm özelliklere sahiptir. Buna ek olarak, bir elektrikli hastane yatağını evinizdeki başka bir yere bir yatak taşımak zorunda kalırsanız oldukça güçlük çekersiniz. Emek ev tipi hastane yataklarının ev içinde hareket ettirilmesi ve bakımı kolaydır. Ev için üretilen tüm tıbbi yataklarımızı kurmak ve ayarlamak oldukça kolaydır. Evde hasta bakımında, ihtiyacınız olan ev tipi hastane yatağı, dekübit yatağı ve diğer donanımları Emek Sağlık firmasında bulabilirsiniz.

Yorum bırakın