HASTA KARYOLASI VE HASTA YATAKLARI

Hasta Yatağı Hasta Karyolası

Ev Tipi Hasta Yatakları

Vücut Sağlığı İçin Ev Tipi Hasta Yatakları

Yatak tedavisine muhtaç olan hastalar için en zorlu süreç evde geçirdikleri andır. Yatakta kalınan süre ne kadar uzarsa o kadar problem yaşanmaktadır. Çünkü yatakta geçirilen zamana eşdeğer olarak cilt sorunları eklem problemleri ve iç organlardaki vücut ısısının artmasına bağlı olarak pek çok yeni rahatsızlık ortaya çıkabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için Haskar medikal tarafından üretilmekte olan ev tipi hasta yatakları oldukça donanımlı olan unsurlardır. Bütün hasta karyolalarına uyum sağlamakta olan hasta yataklarında modern bir imalat tekniği takip edilmektedir. Farklı konseptlerde üretilen hasta yatakları içerisinde bulunan dört parçalı hasta yatağı özellikle ortopedik rahatsızlıklarda ve felç gibi uzun süreli yatmak zorunda olunan durumlarda vücudun hareketini sağlamaktadır.

Vücuttaki bütün eklemlerin çalıştırılması için 4 parçadan üretilmiş olan yatak aynı zamanda vücudu terletmeyen ve vücut ısısını stabil seviyede tutan bir yapıya da sahiptir. Lazer kesim hasta yatağı ise üstün lazer teknolojisi ile üretilmiş ve vücuttaki bütün sinirlerin rahat bir hale getirilebilmesi için 23 danste sertlikte konuşlandırılmıştır. Yatakta silinebilir özellik bulunurken su geçirmeyen bir yapıya da sahiptir. Bu yönüyle idrar kaçırma problemi taşıyan hastalar için son derece idealdir.

Ev tipi hasta yatakları içerisinde bulunan HM 350 Y ise vücudun şeklini alması ile beraber dikkat çekmektedir. Visco hasta yatağı diye anılmakta olan yatağın son derece zarif görünümü ve vücudun tamamen şeklini ergonomik bir şekilde alabilen yapısı hastanın çok uzun süre bile yatsa ortopedik anlamda rahat etmesini sağlamaktadır. Ayrıca ev tipi hasta yatakları içerisinde bulunan anti bakteriyel hasta yataklarında nano teknoloji ile üretilen doğal doku leke tutmamaktadır. özellikle hijyen sorunu yaşayan hastalar için ideal olan ev tipi hasta karyolası modelleri içerisinde daha pratik uygulamalar da yer almaktadır.

 Portatif Ev Tipi Hasta Yatağı Konforu

Uyuma sorunu taşıyan hastalar için Haskar medikal tarafından üretilen ev tipi hasta yatağı içerisinde baklava dilimli havalı yatak dikkat çekmektedir. Taşınabilir özelliğinden dolayı kolaylıkla her yere götürülebilmektedir. Entegre edilmiş bir pompa ile beraber çok kısa bir süre içerisinde şişirilerek kullanıma sokulabilmektedir. Ev tipi hasta yatağı portatif uygulamalarından olan boru tipi havalı yatak da özellikle horlama sorunu taşıyan ve uyuma problemi yaşayan hastalar için ön plana çıkartılmaktadır. Masaj etkisi ile beraber hastanın sırt ve eklem dokularını canlandırmaktadır. Dayanıklı PVC’den üretilen boru tipi yataklarda su geçirmez özellikle bulunmaktadır.

 Uygun Fiyatlı Ev Tipi Hasta Karyolası

Haskar Medikal üretim portföyünde yer alan ev tipi hasta karyolası farklı çeşitlerde üretilmektedir. 2 motorlu olan karyolalar son derece pratik uygulamalardır. Kısa sürede hastanın yatağının kaldırılarak istenen pozisyona gelmesi sağlanmaktadır. Eğer daha hızlı çözümler aranıyorsa 3 motorlu ev tipi hasta karyolası oldukça hızlı bir şekilde yatağın indirilip kaldırılmasına olanak tanımaktadır. Daha uzun ömürlü ürünler içerisinde yer alan 4 motorlu hasta karyolaları da en üstün teknoloji ile imal edilmektedir. Bununla beraber ev içerisinde güzel bir görünüm ve natürel bir doku isteniyorsa ev tipi hasta karyolası ahşap ve deri kaplama ile imal edilebilmektedir. İstenen renkte oluşturulan ahşap ve deri kaplamalarla daha doğal bir görünüm hastalar için sağlanmaktadır. Bütün hasta karyolalarında 360 derece dönebilen ve çapraz amortisör sistemi ile beraber sorunsuzca taşınabilen yapılar entegre edilmiştir.

LAZIMLIKLI HASTA KARYOLASI

Lazımlıklı hasta karyolası sürekli yatan ve yatacak olan hastaların tuvalet ihtiyaçlarını yattıkları yerden yapabilmelerini sağlamak amacıyla üretilmiştir. Lazımlıklı hasta karyolası karyolanın alt kısmına özel olarak tasarlanmış sürgü sistemiyle özel olarak tasarlanmış olan kovanın hastanın kalça kısmına denk gelecek şekilde ilerlemesi ve buradan tuvalet ihtiyacını gidermesi sonucunda hasta yattığı yerden kımıldamadan tuvalet ihtiyacını karşılanması amaçlanmıştır. Lazımlıklı hasta karyolası üst saç kısmında kalça kısmına denk gelecek şekilde boşluğu açılmıştır. Bu boşluk sayesinde sürgü sistemine geçmiş olan kovaya yattığı yerden rahat bir şekilde ihtiyaç karşılanması düşünülmüştür. Lazımlıklı hasta karyolasının yatağı yine kalça kısmına denk gelecek şekilde boşluk koyulmuştur. Sürgü sistemindeki kovaya ulaşımı kolaylıkla sağlanmıştır.

Lazımlıklı hasta karyolası yatağı bu boşluğa hastanın kalçası göçük hissetmemesi amacıyla bu boşluğu dolduracak yatak eki de verilmektedir. Lazımlıklı hasta karyolası iki motorlu hasta karyolası özelliklerini de taşımaktadır. İki motorlu hasta karyolası dual motoru sayesinde baş ve ayak hareketlidir. Karyolanın baş kısmı dik pozisyonda hastanın sırt kısmını hastanın oturur pozisyona getirebilecek şekilde kalkmaktadır ve istenilen açı derecesinde durdurulabilmektedir. Bu sayede hasta karyolanın yüksekliğini kontrol edebilmektedir. Lazımlıklı hasta yatağı ayak kısmı da aynı dual motor sayesinde iki parçadan oluşan ayak kısmını hareket ettirmektedir. Ayak kısmı diz altı ve diz üstü olarak iki parçadan oluşup tek mekanizmadan yönetilmektedir. Bu sayede baş ve ayak kısmı hareket ettiği taktirde hasta oturma pozisyonuna denk gelir ve bu hareket mekanizması sayesinde hasta yattığı yerden bütün vücut hareketlerini yapılması sağlanmıştır.

Lazımlıklı hasta karyolasının üst kısmını metalden ürettiğimiz için hasta karyolasının uzun süreli kullanılması durumunda karyolanın sağlamlığını en üst seviyelere çıkarmaktadır. Lazımlıklı hasta karyolasının üretiminde kullanılan malzeme kalitesini üst sevilerde tutmamızdan kaynaklı lazımlıklı hasta karyolası ve diğer modellerimizle kaliteyi en üst seviyede tutmaktadır. Firmamız yüksek kalite uygun fiyat politikası sayesinde üreticiden halka satış hizmeti sunan ender firmalardandır.

HASTA KARYOLASI ÇEŞİTLERİ

Hasta karyolası iki motorlu , üç motorlu ve dört motorlu hasta karyolası olarak üç kısma ayrılır. Bu hasta karyolası modelleri hasta karyolası kullanım özellikleri olan motorlar sayesinde farklıları meydana çıkmaktadır. İki motorlu hasta karyolası modelleri hareket pozisyonları aynı olmakla birlikte kendi aralarında da farklılıkları vardır. Bu farklılıkları başlıklar ve yan korkulukları kullanım çeşitlerine göre ayrılır.

Bütün modellerde yan korkuluk ve başlık bulunmaktadır. Bu yan korkuluklar üç çeşit olarak da ayrılmaktadır. Demir alüminyum ve abs plastik olan kabartma plastikten üretilmiş olan yan korkuluklar olarak farklılık göstermektedir ve bunlara es değer olan başlıklar sayesinde hasta karyolası modeli ortaya çıkmaktadır. Hasta karyolası modelleri uzman arge çalışma arkadaşlarımız sayesinde üzerinde günlerce konuşularak ve detaylı bir çalışmayla her detay değerlendirilerek ortaya çıkmaktadır. İki motorlu hasta karyolası baş ve ayak kısmı hareketli olduğundan üzerinde kullanılmakta olan dual motor sayesinde her iki bölgenin de birbirinden bağımsız olarak hareket etmesi sonucunda iki motorlu hasta karyolası ismini almıştır.

Üç motorlu hasta karyolası da ismini birbirinden bağımsız üç farklı hareket edebilmesi sayesinde almıştır baş kısmı hareketli ayak kısmı hareketli ve son hareket olan yerden yüksekliğini ayarlanabilmesi amacıyla üretilmiştir. Bu hareketliliği sayesinde adına üç motorlu hasta karyolası adı verilmiş olup buda kendi arasında çeşitlere ayrılmıştır. Bu çeşitliliği yan korkuluk ve başlıkları sayesinde almıştır. Alüminyum ve abs şişme plastik olan yan korkuluklar sayesinde farklılığını ortaya çıkarmıştır. Bu model hasta karyolalarda başlıklar abs şişme plastikten üretilmiştir ve bu model bütün çeşitlerde kullanılmıştır. 4 motorlu hasta karyolası tek modelden ve çeşitten oluşmaktadır. Yan korkulukları abs şişme plastikten üretilmiş olup ,ürünün başlıklarında da abs şişme plastik kullanılmıştır.

Firmamız bu modellerin dışında özel olarak istenilen ölçü ve istenilen modellerde hasta karyolası üretmektedir. Hastalarımızdan bir çoğu sürekli yatan hasta olduğu için lazımlıklı hasta karyolası da özel olarak üretilebilmektedir. Firmamız hasta karyolası imalatı konusunda profesyonel çalışma ekibiyle hasta karyolası  sektörüne yön vermektedir.

Kaynaklar:

  1. https://www.haskarmedikal.com
  2. https://www.radikalmedikal.com
  3. https://www.hastayataklari.co
  4. https://www.hastakaryolasiemek.com
  5. https://www.hasta-yataklari.com
  6. https://www.emeksaglik.com
  7. https://www.kariyermedikal.com

Emek Sağlık Hasta Karyolası tarafından yayımlandı

Emek Sağlık; evde iyileşme süreci geçiren hastanın bakımında yardımcı olmak üzere, uygun fiyatlı ev tipi hastane yatakları satışı ve kiralaması yapar. Hayatının büyük bir kısmını yatakta geçirmek zorunda kalan hastalar için, kullandıkları yatağın rahatlığı, yatak üzerindeki hareket kolaylığı, yataktan kolaylıkla kalkmak ve tekrar yatmak önemlidir. İhtiyaçlarınızı karşılayacak standartlarda bir karyola seçmek için hasta yatakları üreticisi Emek Sağlık firması ile irtibata geçebilirsiniz. Yetkili personelimiz hastanızın durumuna uygun bir hasta karyolası ve yatağı seçiminde size yardımcı olacak ve konu ile ilgili ürün kataloğu gibi bilgilendirici dokümanları size göndereceklerdir. Bu hizmetler ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Evde bakımı gereken hasta için bir elektrikli hastane yatağına ihtiyaç duyulduğunda, ayarlanabilir ve yüksek düzeyde güvenlikli, hastanın ihtiyaçlarını tam karşılık veren bakıcı dostu Emek Hasta Yatağı satın alabilirsiniz. Biz hastanın konfor ve rahatlığı için ev için manuel tip yatak, yarı elektrikli hastane yatağı ve tamamen elektrikli mekanik hasta yatakları çeşitlerini stoklarımızda bulunduruyoruz. Tüm yataklarımız, hastanın rahat uyuyarak dinlenmesi için, baş ve bacak pozisyonunu ayarlayabileceği standart hastane yataklarında bulunan tüm özelliklere sahiptir. Buna ek olarak, bir elektrikli hastane yatağını evinizdeki başka bir yere bir yatak taşımak zorunda kalırsanız oldukça güçlük çekersiniz. Emek ev tipi hastane yataklarının ev içinde hareket ettirilmesi ve bakımı kolaydır. Ev için üretilen tüm tıbbi yataklarımızı kurmak ve ayarlamak oldukça kolaydır. Evde hasta bakımında, ihtiyacınız olan ev tipi hastane yatağı, dekübit yatağı ve diğer donanımları Emek Sağlık firmasında bulabilirsiniz.

Yorum bırakın